In de voortdurende zoektocht naar innovatieve strategieën en een spot on aanpassingsvermogen in deze dynamische skincare branche, is het een voorrecht om als pioniers in het strategisch mentoren van professionele skincare ondernemers de opkomst van freelance consultancy bespreekbaar te maken.

Recente gegevens uit het Global Freelancer Insights Report 2023 tonen aan dat het aantal freelancers wereldwijd met 15% is toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar. Verwacht wordt dat de stijging de komende 10 jaar nog eens 57,7% zal bedragen. Een diepgaande analyse van projectkosten onthult dat bedrijven tot 30% kunnen besparen door freelance consultants in te schakelen in vergelijking met het in dienst nemen van vaste medewerkers. Termen als freelancer, onafhankelijke expert, externe consultant, verwijzen naar de toekomstige strategisch consultant, groeistrateeg of zelfs risicomanager van je organisatie. En terecht: freelancen zit in de lift en is een belangrijke trend!

Het groeiende fenomeen is gemakkelijk te verklaren:

Je haalt hele specifieke expertise in huis

Freelance consultants worden steeds vaker ingezet vanwege hun vermogen om zich te specialiseren in specifieke gebieden van skincare. Het benutten van deze gespecialiseerde vaardigheden resulteert in een efficiëntere en effectievere benadering van het aanpakken van complexe problemen in onze branche.

Innovatie als drijvende kracht

Freelancers fungeren als katalysatoren voor innovatie in de skincare branche. De diversiteit aan ervaringen die zij met zich meebrengen, stimuleert de ontwikkeling van nieuwe ideeën en strategieën om te voldoen aan de dynamische behoeften van de uitdagende markt.

Efficiëntie is een kernargument

En dat is logisch: wanneer ze werken aan een gestructureerde opdracht, dan zijn ze gebonden aan doelstellingen, deadlines, enzovoort. Hun reputatie en carrière hangen ervan af! Ze zijn autonoom, pragmatisch en van nature data- en resultaatgericht.

Nieuwe inzichten in werkwijze, trends en kansen in de branche

Het gebruik van freelance consultancy stelt je in staat om toegang te krijgen tot een divers talentenbestand. Dit fenomeen heeft de potentie om de skincare branche te verrijken met diverse inzichten en expertise. Nieuwe inzichten doen nieuwe wegen opengaan en geven jou de mogelijkheid om betere beslissingen te maken.

Razendsnelle implementatie in tijden van verandering

De snelheid van ‘aanwerving’ en implementatie bij het inschakelen van freelancers houdt direct verband met een verhoogde aanpassingscapaciteit. Dit is cruciaal in een branche die voortdurend evolueert en reageert op veranderende consumententrends. Je freelance consultant die het gewend is om met bedrijven samen te werken, begrijpt snel het strategische vraagstuk, je uitdagingen, … zo wordt veel leergeld uitgespaard.

Je onafhankelijke experts bieden een objectieve kijk

Pluk de vruchten van een frisse, aandachtige kijk op je departement en bedrijf. De ervaring, expertise, vaardigheden en visie die ze meebrengen, kunnen je een nieuw perspectief geven op projecten, methodes, …

Tot slot …

Het spreekt voor zich dat het werken met externen, uitdagingen met zich meebrengen. De mentaliteit, verwachtingen en motivaties van een zelfstandige zijn anders dan een werknemer. Ze hebben die autonomie en flexibiliteit nodig dus laat ze in je team integreren.

Zorg voor een gezond fundament door op regelmatige tijdstippen contact te onderhouden in-house en online, vermijd micromanagement en geef transparante feedback.

Werk jij al samen met een externe partner?

Rebels in business is én consulting en ervaringsdeskundige vanuit de skincare branche.
Wie weet zitten wij binnenkort bij je aan tafel om een korte, tijdelijke, projectmatige, inhouse of hybride samenwerking aan te gaan!

Ontdek zelf de voordelen van innovatie, efficiëntie en frisse perspectieven met een externe partner aan je zijde.

Heb jij al eens gedacht aan een adviesraad?

Samenwerken met een raad van advies kan slim zijn om zo de beste keuzes in je bedrijf te maken. Past het bij jouw manier van werken om direct advies te vragen bij derden, dan kan het handig zijn om zo snel mogelijk met een raad van advies samen te werken.

Wil je meer weten over de werking van een adviesraad, klik hier.

Let’s talk about your future …
meet rebels in business!

Rebelse groeten
Ann & Karolien

Volg ons via deze kanalen:

Categories:

Tags:

Comments are closed

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.